Thursday, May 26, 2005

hati-ini memberontak

kegembiraan jelas nyata dalam diri aku kerana kilang aku sekarang sedang kucar kacir,huru hara dengan masalah yang bertimbun.hah.padan muka.kali nih kilang kotak nih dah tak banyak barang/order.jadi profit takde tapi aliran wang kepada para pekerja masih lagi berjalan kerana mereka masih datang ke kilang tetapi tiada kerja yang ingin dilakukan.jadi mereka telah memberi cuti kepada mereka yang shif petang dan yang pagi pula strat kerja dari 8 till 5.Sesape nak mintk cuti pon diluluskan.Kelihatan makcik-makcik yang mengopek kotak dah bercadang nak mintak cuti sebab sabtu nih ade keje kawen kat Waha.Jadi cuti-cuti mereka menjadi masalah bagi aku.cadangnya dalam otak aku berfikir,mintak cuti pastuh terus gerak ke KL untuk bergembira sama kawan-kawan memberikan penghormatan kepada band yang cukup dikenali iaitu BETERCORE.Maunya tak nak pegi.Weot Skam main.Aku tak pernah tengok diorang main lagi walaupun aku selalu lepak dengan diorang.Suara Anak Muda is my favourite band (dalam frenster aku tulis nama band nih dalam Favourite music).Sarjan Hassan is kick ass.So aku decide untuk pergi dengan selambe ponteng kerja.

Tak tahulah sama ada aku nih pekerja yng baik ataupun aku nih pengecut.Cukup takut untuk ponteng,padahal tak pernah ponteng pon.Kalau tak cuti, orang cakap aku nih pekerja yang berdedikasi.Tunduk pada cakap supervisor.Haha ape nak jadik jadik lah.Sabtu nih kali pertama aku ponteng kerja.Uncle Anarko cakap janagn kerja.Sebab kerja nih exloitation.Ok.KL here I come.(mintak -mintak akhdan blanje akuh.....hehee)

1 comment:

izar said...

ko skali skale apa slhnya, cam xbese ponteng kuliah taim metrik dulu